Karlatornet

Det var Serneke själv som köpte lägenheten högst upp i Karlatornet för 66 miljoner 4 vån. 370 kvadratmeter. Egen pool och terrasser på taket. Egen hiss till Spa, gym restauranger i tornet inflyttning fram flyttad 2022 kan bli längre fram beroende på Corona.

Karlatornet

Den 26 mars skulle försäljningen av 80 procent av Karlatornet till amerikanska Oaktree Capital Management ha blivit klar. Men Oaktree skjuter affären på framtiden på grund av coronaviruset. Ola Serneke VD meddelar att " vi kommer att dra ner på tempot tills Oaktree tillträder, anpassar takten så att vi inte lägger för mycket kostnader på projektet just nu". Det kommer att bli en rejäl inbromsning i byggtakten av Karlatornet. Det finns flera skäl till att Oaktree väljer att skjuta upp tillträde av Karlatornet. Bolaget har byggprojekt i Spanien och Italien och har fått se nedstängda byggen pågrund av corona.

CURACAO


Besättningens båt bygge -tävling

Det gäller för modellbåtarna att klara en minut i polen med last av 6 burkar cola utan kantra och klara att en man gör "bomben" intill båten.

Fartyg med "bulb"


Kryssningsfartyg med "vatten kana"


Fartyg utan " bulb" liggande höghus

Bulkstäv utan sk.bulb. Bulb är en strömlinjeformad utbuktning av stäven som skapar ett vågsystem som skall minska fartygets egna våg system. (kan ge en knopp extra)

Curacao med livbåts övning av besättning


Costa Rica-Colombia


Costa Rica


Lämnar Peru hamnen Callo


Dop över "linjen" Ekvatorn Latitude 00.00.049`N Longitude 081 15 109W


Här kan man se hur båt går nya kanalen.


Panama kanalen mycket trafik


Mönstrade på i Callo Peru 19 feb 2020

Flyg från Landvetter -
Heathrow - Amsterdam - Callo Peru. Hotell en natt på Heathrow, från Amsterdam till Peru 14 timmar. Mönstrar på sen kväll kl.21.30. Dagen efter Seglar mot Panama kanalen fick tyvärr uppleva den gamla kanalen för tredje gången.Kanalen övertogs av Panama år 2000 efter att varit i USA ägor i hundra år. Första sluss om man seglar från Stilla Havet blir Miraflores ( tre slussar) sedan nästa sluss Pedro Miquel Looks tre ( slussar ) sedan över den konstgjorda sjön Gaùtun. Nu ner mot Karibiska havet med hjälp av slussarna Passing by Gamboa ( 3 slussar) och sluligen Gatun Locks 3 slussar. Den nya kanalen invigdes 26 juni 2019. Premiärturen gjordes av containerfartyget Cosco från China Ocean Shipping Company. Ca 40 000 personer har arbetat med nya kanalen plus många hundra tusen man som underleverantörer i olika delar av världen. Projektet har kostat SEK 45 miljarder. Data: nya slussarna längd 427 m den jag nu åkte den gamla 320 m bredd 55 m -----" ---- 33,5 m djup 35 m -----"----- 12,55 m Total slusstid att lyfta fartyg fån Stilla Havet till Gaùtunsjön ( 27m lyfthöjd ) och ner till Atlanen 3 timmar och 6 timmar över sjön. Kanalen är byggd som en förbigång intill den gamla kanalen vid Miraflores och Passing by och avsedd för större fartyg. Projektledare har varit en kvinna vid namn LYA E DE MAROTTA bar rosa hjälm och väst för att markera här är en kvinna kanal bygget tog 14 år.

Nu hemma varit svårt med internet. Renoverad cabin sedan tidigare kryss


RSS 2.0